Workshops: intuïtief & meditatief tekenen

Wat is Intuïtief Tekenen? Intuïtief tekenen wil zeggen dat je vanuit je gevoel tekent. Je kiest het materiaal waar jij je het prettigst bij voelt. Dit is belangrijk want ben je met materiaal bezig wat je niet zo ligt, dan kom je al snel in de weerstand. Wat natuurlijk ook een gevoel is, maar dit komt vaak het tekenen niet ten goede. Door eerst contact te maken met je gevoel en het onderwerp/thema waar we over gaan tekenen, breng je daarna dat gevoel over op papier. Dit kun je op een abstracte of op een figuratieve manier doen. Je kiest vaak intuïtief voor bepaalde kleuren. Het tekenproces is vaak een ontdekkingsreis in jezelf. Als je graag binnen een cirkel (Mandala) werkt, dan is dat ook mogelijk.

De onderwerpen kunnen zeer verschillend zijn. Het kan aan de hand van een lied, muziek, gedicht, verhaal of bijvoorbeeld kaarten. Draag gemakkelijke (eventueel wat oudere) kleding die gemakkelijk te wassen is.

Doel van deze workshop.

De insteek van deze workshop is niet om kunstwerken te produceren, daarvoor kun je beter naar een kunstacademie gaan. Het is ook niet bedoeld als diepgaande therapie. Maar door contact te maken met jezelf en door dit te tekenen kun je een beter inzicht krijgen in jou zelf. Wel heeft het vaak een helende of therapeutische werking.