Tekentherapie

Vaak denkt men dat Tekentherapie bedoeld is voor kinderen, maar juist voor volwassenen kan het heel goed werken. Zowel introverte als extraverte personen kunnen er baat bij hebben. Je kunt met je denken zo vast zitten in een probleem of situatie dat je daardoor het overzicht verliest.

Inzicht

Met Tekentherapie heb je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je eigen handelen of in complexe problemen waar je niet uitkomt. Situaties die jou ziek maken. Door deze te tekenen neem je als het ware wat afstand van de situatie. Tegenwoordig ook wel de giraffeview genoemd. Je moet wel bereid zijn de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Samen met mij kijk je naar jouw tekening. Door middel van bijvoorbeeld vragen, rollenspel of voice dialoog, kom jij zelf tot inzichten. En daardoor kun jij ook beter de veranderingen toepassen die nodig zijn in jouw leven. De therapie is erop gericht om jou tot inzichten te krijgen, want dan heeft de therapie het meeste effect. Soms ben je nog niet zover om die inzichten op dat moment te zien en komt het inzicht soms alsnog later.

Het tekenen kan met verschillend materiaal worden uitgevoerd. Er kan met kleurpotlood gewerkt worden, maar ook met waskrijt of pastel krijt. Afhankelijk van de problematiek maak ik de keuze met wat voor materiaal er gewerkt gaat worden.

In het eerste consult kijk ik samen met jou wat de problematiek is en wat de mogelijkheid van tekentherapie voor jou kan zijn. Een consult duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.