Over Marry

Graag wil ik mij even voorstellen, ik ben Marry Streutker. In 1970 ben ik als leerling radiodiagnostisch laborante begonnen met werken op een röntgenafdeling van een ziekenhuis. In de daarop volgende jaren heb ik ook mijn diploma’s Kader en Docente Radiodiagnostiek behaald. Na 15 jaar in diverse ziekenhuizen te hebben gewerkt als radiodiagnostisch laborante en docente-/cursusleidster van de in-service opleiding voor radiodiagnostiek, heb ik de stap genomen naar het bedrijfsleven in medisch diagnostische apparatuur. Hiervoor heb ik veel gereisd en veel trainingen gegeven over de hele wereld o.a. in Echografie, Mammografie en Computer Tomografie. Nog steeds ben ik free-lance werkzaam als MBRT-docente (Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken).

Doordat ik zelf met succes behandeld ben geweest door een Acupuncturiste, was mijn nieuwsgierigheid gewekt voor de “alternatieve geneeskunde”. In 1989 heb ik, na een 3-jarige opleiding, mijn diploma behaald voor Traditional Chinese Medicine aan de EUTCM (European University of Traditional Chinese Medicine te Antwerpen). Omdat acupunctuur beter werkt als de patiënt zelf Chinese ademhaling en ontspanningsoefeningen doet, heb ik nog aanvullend een cursus Qi Gong gedaan (1997 - 1998). Eind april 2008 heb ik de laatste module voor Zhu’s Scalpacupuncture (ook wel neuro-acupuncture genoemd) gedaan.

Soms zitten mensen erg in hun hoofd. Om weer contact te maken met hun gevoel is tekenen een mooie mogelijkheid. In 2002 heb ik, na een 3,5-jarige opleiding, mijn Diploma Tekentherapie behaald aan De Kolam te Zutphen. Ik heb gezien dat de acupunctuur en tekentherapie een goede aanvulling kunnen zijn in de reguliere gezondheidszorg. Ik vind het prettig dat ik verschillende invalshoeken heb om mensen dingen te kunnen aanreiken. Zodat hun eigen zelfhelend vermogen kan worden aangesproken.